Sabunlarımızda kullandığımız diğer malzemeler hakkında:
Alkanet : Diğer adı ile havacıva. Köklerinden kırmızı renkli boya maddesi elde edilen bir hodangiller familyası türü. 10–30 cm uzunluğunda mavi çiçekli çok yıllık otsu bir bitki olan alkaneti sabunlarımızı renklendirmede kullanıyoruz.
Kaolin : Cilt yüzeyindeki fazla yağı emerek gözeneklerin tıkanmasını engelleyen bu kil, aynı zamanda aşırı sebum (yağ bezlerinin meydana getirdiği salgı) üretimini kontrol eder ve doğal yağ dengesini korur.
Sarı kantaron : Güneş yanıklarının ve ciltteki lekelerin kaybolmasına yardımcı olan sarı kantaron aynı zamanda kızarıkların azalmasını, sivilce ve sivilcelerin bıraktığı lekelerin temizlenmesini de sağlar.
Not : Sabunlarımızda kendi ürettiğimiz maserat kantaron yağını kullanıyoruz. 0,5 asit oranına sahip sızma zeytinyağı ayarındaki yağımızda yine bahçemizde yetişen sarı kantaron çiçeklerini bekleterek elde ediyoruz.
Spirulina : İçerdiği protein, mineral ve vitaminler sayesinde cildi beslemeye yardımcıdır spirulina. Detoks gereksinimini karşılar. Ciltteki koyu renk lekelerin giderilmesini sağlar.
Hurma çekirdeği : DNA hasarını önlemede etkili olan hurma çekirdeği diyabette te de etkili olmaktadır. Antioksidan zenginidir ve enfeksiyona karşı koruyuculuk sağlamaktadır.
Laden gülü : Öksürük ve solunum yolları sıkıntılarında faydalı olup, kramp çözücü ve antibakteriyel etkileri vardır. Deri iltihaplanmaları, egzama ve diğer cilt problemlerine de iyi gelmektedir. Pişiklere de faydalı olmaktadır.
Hazanbel kökü : Cilde uygulandığında hazanbel kökünün yanıklar, kızarıklıklar, varisler ve romatizmal ağrılar gibi cilt problemlerine yardımcı olabilmektedir.
Udi hindi : Öd ağacı olarak ta bilinen udi hindi cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesine fayda sağlar. Hafif dereceli yanıklar ve egzama hastalığında tercih edilen bir bitkidir. Cildi yeniler, maske olarak uygulandığında ölü derileri atar ve lekelerin giderilmesini sağlar.
Pancar : Cildinizi yağlı hücrelerden ve toksinlerden arındırır.
Havuç : Cilt üzerindeki nem oranını artırmaz, dengeler. Cilt yüzeyine parlaklık sağlar.
Portakal kabuğu : Cildin fazla yağını emip normale dönmesini sağlar. Portakal kabuğu doğal peelingtir. Böylece ciltten ölü hücreleri giderip, siyah noktalardan, sivilcelerden kurtulmayı sağlar. Portakal kabuğu potasyum açısından zengin yapısıyla cilde nem verir, kuruluğu giderir.
Hibiscus : Hatmi, amber, gülhatmi isimleriyle de bilinen hibiscus, cilt yaşlanmasına, kırışıklıklara sebep olan serbest radikallerle savaşmak için çay olarak önerilmektedir. İçeriğinde bulunan vitaminler, mineraller, antioksidanlar sayesinde cilt yaşlanmasını geciktirir.
Kil : Kil maskelerinin gözenekleri temizlediği bilinmektedir. Bu sayede cilt üzerinde bulunan bütün mikropları ve kirleri yok eder.
Stevia : Şeker otu olarak ta bilinen stevia, cildi besler, sıkılaştırır ve kırışıklıkları düzeltir. Cilt bakımı için bir maske olarak ta kullanılabilir. Dermatit etkisi sayesinde sivilcelere iyi gelebilir ve sivilceleri azaltmak için de kullanılabilir.
Bal kabağı : A vitamini açısından zengindir. Keklerin, içeceklerin içerisine renklendirme amaçlı katılan bal kabağını biz de doğal bir renklendirme malzemesi olarak kullanmaktayız. Ayrıca bal kabağının kozmetik amaçlı maske yapımında kullanıldığı da bilinmektedir.
Esanslar : Bitkisel yağlarla üretilmiş esanslardır.